HANDIGE LINKS 

Hieronder vindt u wat informatie over een aantal organisaties en een faceboek groep. Als u meer wilt over een van deze dan kunt u op het logo kikken en komt u op de website terecht.

 

De Raad van Beheer is de organisatie in Nederland die staat voor de relatie tussen mensen en honden. Hierbij gaat het niet alleen om allerlei activiteiten die je met je hond kunt doen, zoals sporten of showen, maar ook om het fokken van gezonde rashonden. Kynologie staat voor alles wat te maken heeft met deze bijzondere relatie. Daarom is de volledige naam ook Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

De Golden Retriever Club Nederland is opgericht in 1956 en is de enige door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland erkende rasvereniging voor Golden Retrievers, die al meer dan vijfenzestig jaar bestaat. De GRCN behartigt de belangen van het ras de Golden Retriever

Petlook is een door de overheid erkende databank en is aangesloten bij SDGN, Stichting Samenwerkende Databanken Gezelschapsdieren Nederland, www.dierkwijt.nlwww.chipnummer.nl en diverse zoekmachines voor vermiste huisdieren.

Op deze website proberen wij, een groep Golden Retriever Fokkers, u iets meer uitleg te geven over wat er zoal bij komt kijken wanneer u overweegt een Golden Retriever in uw gezin op te nemen.

Op de pagina die u kunt bereiken via het menu Fokkers / Websites Fokkers, kunt u een lange lijst met fokkers, gegroepeerd per provincie, vinden, als een letter bv een 'v' , een 'b' of een 'p' staat heeft of verwacht de fokker een nest. staat er een 'h'achter de kennelnaam dan heeft deze fokker een hond ter herplaatsing aangeboden.